דרך השומר
מתוך עמוד ענן
(הבדלים בין גרסאות)
(דף חדש: {{Point |Lon=34.97129917245297 |Lat=31.80504565231653 |Height=205 |MeasuredByGPS=No |Name=דרל השומר |Description=בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז ל...) |
|||
שורה 4: | שורה 4: | ||
|Height=205 | |Height=205 | ||
|MeasuredByGPS=No | |MeasuredByGPS=No | ||
- | |Name= | + | |Name=דרך השומר |
|Description=בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז למצפה הראל ניצבים כשדרה בקיץ שני טורים גבוהים של צמחי שומר פשוט. זהו צמח בר אשר ממנו תורבתו זנים שונים לתבתין, ירק או סוכריות "אניס". צמח הבר איננו מורגש בחורף אך מתרומם בקיץ לגובה של כשני מטר ופורח בשלהי הקיץ בצהוב חוור. | |Description=בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז למצפה הראל ניצבים כשדרה בקיץ שני טורים גבוהים של צמחי שומר פשוט. זהו צמח בר אשר ממנו תורבתו זנים שונים לתבתין, ירק או סוכריות "אניס". צמח הבר איננו מורגש בחורף אך מתרומם בקיץ לגובה של כשני מטר ופורח בשלהי הקיץ בצהוב חוור. | ||
כל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של "אניס" והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות. בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. מתמצית מבושלת בסוכר של העלים אפשר להכין סוכריות. | כל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של "אניס" והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות. בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. מתמצית מבושלת בסוכר של העלים אפשר להכין סוכריות. | ||
|Accessibility=רכב פרטי | |Accessibility=רכב פרטי | ||
- | + | |Contributors=אבי שמידע | |
- | |Contributors= | + | |
|csrc=SZ17 | |csrc=SZ17 | ||
- | |LastUpdate= | + | |LastUpdate=4/28/2020 13:45:47 |
|WinId=637037808964034203 | |WinId=637037808964034203 | ||
|LongDescription= | |LongDescription= |
גרסה אחרונה מתאריך 13:45, 28 באפריל 2020
תקציר
בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז למצפה הראל ניצבים כשדרה בקיץ שני טורים גבוהים של צמחי שומר פשוט. זהו צמח בר אשר ממנו תורבתו זנים שונים לתבתין, ירק או סוכריות "אניס". צמח הבר איננו מורגש בחורף אך מתרומם בקיץ לגובה של כשני מטר ופורח בשלהי הקיץ בצהוב חוור.
כל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של "אניס" והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות. בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. מתמצית מבושלת בסוכר של העלים אפשר להכין סוכריות.
הרחבה
סיווג:
נגישות: רכב פרטי
מקור:אבי שמידע
תאריך עדכון: 4/28/2020 13:45:47
קישורים חיצוניים
[[קטגוריה:{{{PointType}}}]]