דרך השומר

מתוך עמוד ענן

(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(דף חדש: {{Point |Lon=34.97129917245297 |Lat=31.80504565231653 |Height=205 |MeasuredByGPS=No |Name=דרל השומר |Description=בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז ל...)
 
שורה 4: שורה 4:
|Height=205
|Height=205
|MeasuredByGPS=No
|MeasuredByGPS=No
-
|Name=דרל השומר
+
|Name=דרך השומר
|Description=בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז למצפה הראל ניצבים כשדרה בקיץ שני טורים גבוהים של צמחי שומר פשוט. זהו צמח בר אשר ממנו תורבתו זנים שונים לתבתין, ירק או סוכריות "אניס". צמח הבר איננו מורגש בחורף אך מתרומם בקיץ לגובה של כשני מטר ופורח בשלהי הקיץ בצהוב חוור.
|Description=בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז למצפה הראל ניצבים כשדרה בקיץ שני טורים גבוהים של צמחי שומר פשוט. זהו צמח בר אשר ממנו תורבתו זנים שונים לתבתין, ירק או סוכריות "אניס". צמח הבר איננו מורגש בחורף אך מתרומם בקיץ לגובה של כשני מטר ופורח בשלהי הקיץ בצהוב חוור.
כל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של "אניס" והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות. בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. מתמצית מבושלת בסוכר של העלים אפשר להכין סוכריות.
כל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של "אניס" והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות. בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. מתמצית מבושלת בסוכר של העלים אפשר להכין סוכריות.
|Accessibility=רכב פרטי
|Accessibility=רכב פרטי
-
|PointType=צמחיה ובע"ח
+
|Contributors=אבי שמידע
-
|Contributors=5.22.134.251
+
|csrc=SZ17
|csrc=SZ17
-
|LastUpdate=9/11/2019 06:41:36
+
|LastUpdate=4/28/2020 13:45:47
|WinId=637037808964034203
|WinId=637037808964034203
|LongDescription=
|LongDescription=

גרסה אחרונה מתאריך 13:45, 28 באפריל 2020

   205 מ'

תקציר

בשני צידי הדרך המוליכה ממושב תעוז למצפה הראל ניצבים כשדרה בקיץ שני טורים גבוהים של צמחי שומר פשוט. זהו צמח בר אשר ממנו תורבתו זנים שונים לתבתין, ירק או סוכריות "אניס". צמח הבר איננו מורגש בחורף אך מתרומם בקיץ לגובה של כשני מטר ופורח בשלהי הקיץ בצהוב חוור. כל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של "אניס" והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות. בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. מתמצית מבושלת בסוכר של העלים אפשר להכין סוכריות.

הרחבה



סיווג:
נגישות: רכב פרטי
מקור:אבי שמידע
תאריך עדכון: 4/28/2020 13:45:47

קישורים חיצוניים



[[קטגוריה:{{{PointType}}}]]



כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים